Конференция на тема „Обучение по стандарти на работодателите"
20.11.2014
Организатор: БСК

Конференция на тема „Обучение по професионални стандарти“ ще се проведе на 20 ноември 2014 г., четвъртък, от 9.00 до 17.00 часа, в конферентната зала на Българската стопанска камара (София, ул. Алабин 16-20, ет.1).

 

Организатор е Българската стопанска камара, а целта е обмен на идеи и добри практики, както и формулиране на мерки и препоръки към законодателството в областта на професионалното обучение, така че политиките на държавата и работодателите в развитието на компетенциите на работната сила да станат по-адекватни на потребностите на пазара на труда.

 

За участие във форума ще бъдат поканени представители на държавни институции, обучителни организации, работодатели, агенции за подбор на персонала, експерти и медии.

 

Конференцията ще бъде открита от министъра на труда и социалната политика Йордан Христосков и от председателя на БСК Сашо Дончев, а встъпителна презентация на тема „Търсене и предлагане на квалификации и компетентности - дисбаланси на пазара на труда“ ще направи изпълнителният председател на БСК Божидар Данев.

 

Своя опит в областта на квалификацията на заетите ще споделят представители на секторите „Информационни технологии“, „Туризъм“, „Аутсорсинг услуги“, „Търговия“, „Химическа индустрия“ и др., с акцент върху стратегическите изисквания към кадрите в тези сектори. Ще бъдат представени и тенденциите в областта на коучинга, аутсорсинга в развитието човешкия капитал, електронните обучения и признаването (валидирането) на знания, умения и компетенции, придобити по неформален път.

 

На дискусия ще бъде поставена и връзката „образование-бизнес“ с акцент върху необходимостта от доближаване на образователните до професионалните стандарти.


Документи

ПРОГРАМА НА ФОРУМА