Бизнесът среща българските студенти в Ковънтри, Великобритания
08.05.2019
Организатор: UNCG Българска мрежа

Българската мрежа активно работи по темата за образованието и успешното професионално реализиране на младите хора в България. Секретариатът стартира още една инициатива насочена към младите хора, заедно с Coventry University и Владимир Йорданов, който е мениджър на партньорствата за Европа.

 

През лятото на 2018-та година се организира неформална среща между представители на българския бизнес и настоящи и бивши студенти в чуждестранни висши учебни заведения.

 

Целта на срещата беше споделянето на различните гледни точки, обмяната на опит между заинтересованите страни и отворена дискусия обхващаща възможностите и предизвикателствата, свързани с привличането на българите, завършили образованието си в чужбина. За срещата четете повече тук.

 

Тази година се организира среща между представители на българския бизнес и българските студенти, обучаващи се в Обединеното кралство, като продължение на инициативата от миналата година. 

 

Предварителната програма на визитата е следната:

8-ми май

Среща с представители на Coventry University, които ще споделят информация за обучаващите се студенти във Великобритания и ще споделят своя опит от работата си с младите хора.

9-ти май

Провеждане на форум - дискусия, по време на който Огнян Траянов ще направи представяне на Българската мрежа и колективната й дейност. 
Компаниите също ще имат възможност да представят своята дейност и свободни работни и стажантски позиции пред български студенти, обучаващи се в Обединеното кралство.

 

Всички компании са поканени да се включат във визитата. 

Мрежата счита, че това събитие представлява изключителна възможност за всяка компания потенциално да привлече в своя екип нови амбициозни, мотивирани и готови да се развиват кадри, в лицето на българките студенти, обучаващи се в чужбина.

 

Планира се представителите на Българската мрежа да пътуват за Ковънтри на 8-ми май сутринта, а връщането да бъде на 9-ти май, вечерта. 

Компаниите, заинтересовани да се включат в събитието, сами покриват разходите по визитата. Българската мрежа ще съдейства за ефективно организиране на транспорта до Ковънтри.

Нека всички, които имат интерес да се включат в събитието или желаят да научат повече подробности, да се свържат на email: secretariat@unglobalcompact.bg.